Лаура Кьовеши заклейми взрива срещу кортежа на Гешев

0

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши публикува позиция, с която осъжда взрива срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев.

„Вчера взривно устройство избухна по пътя на конвоя на главния прокурор на Република България. Осъждам по най-категоричен начин нападението срещу главния прокурор на Република България и пожелавам на г-н Гешев и семейството му да се възстановят от този травмиращ инцидент“, написа в своя позиция за случая европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

„В ЕС престъпниците, които си позволяват да нападат представители на съдебната система, трябва да се смятат за изключително опасни и да бъдат преследвани с най-голяма решителност. Вярвам, че българските полицейски служби, прокурор и съдии ще вземат всички необходими мерки, за да защитят върховенството на закона и независимостта на съдебната система в България, както и да не пестят усилия, докато не се хвърли пълна светлина върху това какво се е случило, кой е отговорен и как може да се стигне дотук„, пише Лаура Кьовеши.

Говорител на ЕК също окачестви като „безсмислено и подло насилствено деяние“ случилото се в понеделник.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук