Лед по пътищата, шофирайте внимателно!

0
37
Пътищата в Североизточна България са хлъзгави

Голяма част от пътищата в Североизточна България са хлъзгави, на места заледени, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

По информация от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН днес отново ще има валежи: в Северозападна България от сняг, а в останалата част от страната от дъжд. При отрицателните температури в Дунавската равнина ще вали леден дъжд и на отделни места ще се образува поледица. От НИМХ към БАН са обявили жълт код за поледица за 8 области от страната: Русе, Плевен, Ловеч, Габрово, В. Търново, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

От АПИ апелират към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се стриктно с усложнената пътна обстановка, за избягване на пътно-транспортни произшествия.

В Русенско температурата към  ч. сутринта е мивус 4 градуса.

През нощта срещу вторник, с преминаването на нов средиземноморски циклон, валежите от запад ще се активизират. С понижението на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд.