„Ледена“ атмосфера на дебата между Клинтън и Тръмп, обявиха Хилари за победител

0
19
„Ледена“ атмосфера

В арктически „ледена“ атмосфера премина третия, заключителен дебат между основните претенденти за президент на САЩ – издигнатата от демократическата партия Хилари Клинтън и кандидатът на републиканците Доналд Тръмп.

Двамата кандидати се изправиха един срещу, друг без да си стиснат ръцете и дори не размениха погледи. Отношението между тях по време на целия дебат бе подчертано студено. За разлика от предишните дебати, този път Тръмп успя до един момент да запази самообладание и да се изказва сравнително умерено. Той започна да си изпуска нервите, в момента, в който стана въпрос за политиката на САЩ спрямо Русия. Хилари Клинтън сравни републиканския си опонент с „кукла на конци”. Забележката беше направена в отговор на изказването на Тръмп, че Путин мрази Клинтън и че ако тя бъде избрана за президент, САЩ ще изпусне „сделката на века”, а именно – съюз с Русия. Милиардерът отрече влиянието на руснаците в кампанията си, но не скри желанието си да установи отношения си с Русия на всяка цена и да се възползва от ядрената й сила.

Тръмп обеща, че ако стане президент на САЩ ще преодолее стагнацията на американската икономика и ще спре спада в индустрията.

В същото време Хилари Клинтън обеща създаване на повече работни места, без при това да се увеличава държавния дълг. Тя увери, че работата на нейната администрация в случай на изборна победа, ще бъде насочена към „създаване на възможности за малкия бизнес“. В същото време данъците за милионерите ще се увеличат.

Доналд Тръмп отрече истинността на историите на жените, които го обвиняват в сексуално посегателство. Той нарече тези твърдения “измислици” и “лъжи”. Той подчерта, че не се е извинил на жена си и не смята да го направи, защото “не е казал нищо лошо”.

Според Си Ен Ен, победител в днешния дебат е Хилари Клинтън. В анкета петдесет и два процента от анкетираните са обявили Клинтън за победител, а 39 процента смятат, че по-добре се е представил кандидатът на републиканците Доналд Тръмп.

На първия и втория телевизионни дебати, по оценка на Си Ен Ен, Клинтън победи Тръмп съответно с 62 срещу 27 процента и 44 срещу 34 процента.