Ловни трофеи и незаконен алкохол открити при спецопeрация, двама са задържани

0

Двама души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе вчера на територията на ОДМВР-Разград, съобщават от там.

В хода на акцията е извършено претърсване в обект в град Цар Калоян, където се развива незаконна търговска дейност, свързана с използване на лица без трудови договори, за които не се заплащат осигуровки и държане на стоки без акцизен бандерол. Установени са три такива лица, иззети са 230 кг месни продукти и 120 литра алкохол без акцизен бандерол. В хода на извършените проверки в частен дом в Исперих е намерена акцизна стока – 750 литра етилов алкохол без бандерол.

По данни за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси служители на РУ-Кубрат са извършили претърсване и изземване в частен имот в село Брестовене, обитаван от 37-годишен мъж. Установени са 15 броя патрони – калибър 12, комплект за почистване на огнестрелно оръжие – 12 калибър, оптичен мерен прибор, трофейни рога от елен, препарирана граблива птица и др.

При реализацията на операцията са били изградени девет КПП-та от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Проверени са 213 лица и 197 моторни превозни средства. Мобилни екипи са извършили проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 12 заложни къщи, автоморги и пунктове за черни и цветни метали.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук