„Лятно училище“ за бъдещи първокласници в Русе

0

За поредна година на 1 юли стартира  „Лятно училище“ за деца, на които предстои да бъдат записани в първи клас, и които участват в проекта „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе”.

В проекта са ангажирани психолози, логопеди, специални и социални педагози, социални работници и медиатори, които ще предоставят допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата.

Дейностите в началния им етап предвиждат гимнастика и занимателни игри. В програмата са включени посещения в детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов”, както и на Еко музей – аквариум, които ще обогатят познанията на децата за света на книгите и този на флората и фауната. Пътуване назад към историята на родния град ще се осъществи в археологическия обект „Сексагинта Приста”, а посещение на пекарна ще даде възможност да се проследи пътят на хляба.

Весели и незабравими спомени децата ще получат от състезанията с хвърчила от Телевизионната кула и кулинарните занимания. През четирите седмици на проекта са предвидени още посещения на басейн, състезания с ролери и тротинетки, гледане на филми, а вълнуваща разходка с корабче по река Дунав ще сложи финала на едно прекрасно лятно преживяване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук