ЛЗ „Медика“ обявяват национален телефон в помощ на пациентите си

0

Наред с COVID-19 и други заболявания продължават да застрашават живота и здравето на хората. Болниците продължават да функционират, а Лечебни заведения „Медика“ не престават да лекуват пациенти не само от русенска, но и от съседните области.

За тяхно удобство от днес е на разположение национален телефонен номер –  0700 2 0966. На него, наред с другите обявени контакти на регистратурите, ще може да се осъществи връзка с всички структури на ЛЗ „Медика“.

Целта на посочения номер е хората да се улеснят и да не предприемат пътувания само с цел информация, а такава да получат от служителите, които отговарят на обажданията. Всеки ден от 08:00 до 18:00 часа могат да се обаждат лица, които са били пациенти на ЛЗ „Медика“ и трябва да се явят на контролни прегледи. След записване на час, ще получат подробности как могат да се придвижат до болницата, предвид изградените КПП-та на входовете и изходите на гр. Русе.

Номерът е на разположение и на хора, чиито близки са настанени в отделенията на болниците от групата лечебни заведения „Медика“. По телефона, те ще получат информация как да доставят необходими принадлежности и пратки. Ще бъдат информирани и как могат да изпратят роднините си до болницата и кога те ще бъдат изписани.

На 0700 2 0966 могат да звънят и пациенти, които имат нужда от неотложна помощ. На посочения номер, също така могат да бъдат записвани часове за специалисти от  ДКЦ-2, УМБАЛ „Медика Русе“, кардиологична болница „Медика Кор“ и Медицински център „Медика Експерт“. Бременните ще получават информация за консултациите, които трябва да бъдат извършени, по време на този период.