Магнитни бури ни удрят в празничните дни

0

Празниците през декември ще преминат под знака на  магнитни бури, сочи геомагнитната прогноза на БАН.

Първата ще бъде още на днешния студентски празник. Тя ще бъде сравнително слаба за разлика от тези, които ще ни ударят навръх Бъдни вечер и Нова година.

Следващата магнитна буря ще ни удари на 21 декември и ще продължи до деня преди Коледа. Тя ще бъде по-силна и е възможно по-чувствителните към промените на времето да бъдат леко замаяни или дори да им се гади.

Същата като сила ще бъде и последната магнитна буря за тази година. Тя ще започне на 26 декември и ще приключи преди малко изпращането на 2022 г.

Магнитните бури се появяват като следствие на слънчеви изригвания и влияят негативно на хора със сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно, наднормено тегло. Могат да причинят главоболие и замайване. Ако сте с отслабена имунна система, може да изпитате дискомфорт. В повечето случаи хората изобщо не се влияят от аномалията в земното магнитно поле, така че не разваляйте настроението си, съветват лекари. Това, което можете да направите, ако сте чувствителни към промените на времето, е да пиете много течности, да стоите повече на открито и да се усмихвате много. Избягвайте пушенето, прекомерната употреба на алкохол, тлъстото месо, силното кафе и прекалено пикантните и солени храни, съветват още експерти.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук