Майки на деца с увреждания в Русе в защита на министър Петков, от Измир премиерът обяви, че отхвърля оставката

0
28
майки на деца с увреждания в Русе

В защита на подалия оставка социален министър Бисер Петков се обявиха майки на деца с увреждания в Русе.

Те се събраха на площада пред Общината, където заявиха, че не са съгласни с оставката на Бисер Петков и настояват да бъде върнат на поста му. Опасенията им са, че проектозаконът за личната помощ ще се провали и ще трябва разговорите по тази тема да започнат отначало. Затова, ако министърът не бъде възстановен, майките обявиха, че ще поискат оставка на правителството.

Пред журналисти, протестиращите настояха да продължат преговорите с омбудсмана Мая Манолова и с родителите на децата с увреждания, които са включени в работните групи за изготвянето на законопроекта.

В петък Русе също ще стане част от безсрочния палатков протест, който се организира вече в няколко български града. Палатките ще бъдат разпънати на площада пред Общината, обявиха още протестиращите.

По същото време в Измир, където е на посещение премиерът Бойко Борисов обяви, че Бисер Петков остава социален министър.

“Оставям го да продължава да си изпълнява ангажиментите, да видим дали ще се продължи с палатковия лагер”, допълни той. „Щом това е министърът, който им харесва, отхвърлям оставката. Оставям го министър. Ще продължават ли палатковите лагери да стоят?”, запита премиерът.