Такси удари 15-годишен велосипедист, 2 жени пострадаха при други ПТП-та

0
19
64-годишен русенец

15-годишен велосипедист е пострадал при пътно-транспортно произшествие вчера, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът станал малко след 16.30 ч. на бул. „Христо Ботев“, на кръстовището с бул. „Васил Левски“ в Русе. Преминавайки през кръстовището в посока жк „Дружба“ 48-годишен таксиметров шофьор блъснал с автомобила си „Дачия“ младежа, който с велосипед се движел  в посока центъра на града. При инцидента младежът получил охлузни рани по тялото и след преглед в болницата бил освободен за домашно лечение.

Два часа по-рано при инцидент на кръстовището на ул. „Хан Омуртаг“ и ул. „Васил Петлешков“ пострадала жена, която се возела в лек автомобил „Дачия Логан“. 25-годишният мъж, който управлявал „Дачия“-та нарушил правилата за предимство на кръстовището и бил блъснат от лек автомобил „Сузуки Витара“.

Около 17 часа пък лек автомобил катастрофирал на пътя между гр. Сливо поле и с. Ряхово. Изпратеният на място екип на РУ – Сливо поле изяснил, че произшествието станало с лек автомобил „Грейтуол“, управляван от 61-годишна жена, която загубила контрол над превозното средство. Колата напуснала пътното платно и се блъснала в крайпътно съоръжение. Водачката е леко ранена и са причинени материални щети по колата.