Мъките на „Дунав“ по пътя към оцеляването в Първа лига продължават

0
425
Мъките на „Дунав“ по пътя към оцеляването

Мъките на „Дунав“ по пътя към оцеляването в Първа лига продължават. Футболистите на Людмил Киров отстъпиха на Градския стадион в Русе с 0:1 на „Септември“ (София). Така дунавци не успяха да си осигурят предимство преди реванша в сряда в столицата и най-вероятно в битката за оцеляване ще трябва да играят с третия в класирането на „Б“-група. Голът за успеха на „Септември“ вкара Кристофър Мандиангу в 65-ата минута.

Прекомерната предпазливост на единайсеторките и важността на двубоя направиха срещата безинтересна за наблюдаване, поне що се касае до първото й полувреме.

Дунав опита да наложи домакински натиск в началото на мача, но често пробивите на Иса бяха спирани със засади. Играта бе накъсвана от чести нарушения, за които някои от футболистите и на двата тима бяха предупредени официално.

В 65-ата минута Мандиангу получи добро извеждащо подаване, напредна в полето на Макенджиев и с точен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на „Дунав“.

Въпреки извършените офанзивни промени от страна на Людмил Киров, до изравняване на резултата не се стигна.

В началото на мача с едноминутно мълчание беше почетена паметта на алпиниста Иван Томов, който загина след изкачването на връх Лхотце.