Малък Сечко си отива със силен вятър и застудяване

0
328

Малък Сечко си отива със силен вятър и застудяване, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

В следващите 2 дни предстои захлаждане, на места и валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в повечето райони и силен. Поривите в западната и централната част на Дунавската равнина и в Югоизточна България ще са между 60 и 90 километра в час, заради което за по-голямата част от страната е обявен жълт код за силен вятър. На места днес ще се чуят и и първите гръмотевици за сезона. Температурите ще тръгнат надолу. Днес все още термометрите ще се колебаят между 6 и 16 градуса, по-топло ще бъде в източната половина на страната.

Утре в Западна България ще е по-хладно. Над страната ще премине втори студен фронт, а с него по местата с по-голяма надморска височина в Западна България ще превали и мокър сняг. След двата дни валежи новата снежната покривка в планините ще е максимум 10 сантиметра, а в по-ниското тя ще е символична.