Малки еколози „подсладиха“ ежедневието на мечките в Добрич със сладолед

0
34
Малки еколози „подсладиха“ ежедневието на мечките

Малки еколози „подсладиха“ ежедневието на мечките в Добричкия зоопарк със сладолед. Угощението за Костадин и Берна бе приготвено от малчуганите от зеленото училище в Центъра за защита на природата и животните. Децата осмислят ваканцията си, като помагат в храненето на обитателите на зоопарка и получават полезни практически знания за заобикалящия ни свят.

12-те малки еколози се грижат за животните и природата в добричкия зоопарк вече втори месец. Сред любимите им занимания е храненето на животните, а днес за първи път решиха да разнообразят менюто им със сладолед, който приготвиха.

Малките ентусиасти сами са донесли продуктите, от които беше приготвен сладоледът.

Плодовете, гарнирани с мед и замразени във фризер, действително се оказаха приятна изненада за семейството мечки. Децата въодушевено наблюдаваха как Костадин умело хвана с лапи сладкото изкушение и се наслади докрай на вкуса му. Берна се оказа малко по-непохватна, но Коцето постъпи кавалерски и противно на очакванията, не й отне десерта.

След няколко дни пернатите и тревопасните в зоопарка ще бъдат зарадвани с хрупкавите трохи и корички. Зеленото училище продължава до края на юли.