Малките художници от ОбДЦКИ в Русе с награди от международни конкурси 

0

Престижни награди от участието си в международни конкурси получиха малките художници от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе. 

11-годишнината Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към ОбДЦКИ – Русе с ръководител Маргарита Хрисандова, получи най-високите отличия – „Златен трофей“ и „Златен медал“ от VIII Международен конкурс за детска рисунка „Здраве“ Оман 2022.  

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в библиотеката на Университета Султан Кабус в столицата Мускат. Петя получи наградата си, облечена в традиционна българска носия, предоставена от ОбДЦКИ – Русе.  

В творческата надпревара се състезаваха хиляди участници от десетки страни. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят – на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали. Девизът на тези благотворителни кампании е „Дари усмивка на биещо сърце“ (“Bringing Smile to A Beating Heart”). Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“ (HEART).  

Всяка година Фестивалът /International Festival of Paintings for Pediatric Patients (IFPPP)/ и награждаването се провеждат в различни страни по света. През 2020 г. Петя също беше сред победителите в него, като награждаването беше в Иран. 

И още отличия заслужиха художниците от ОБДЦК. На 23-та Международна среща на младежкото изкуство в Португалия – EVORA 2022 Школата с ръководител Маргарита Хрисандова и талантливата художничка Габриела Ивелинова (11 г.) бяха отличени с дипломи за отличното си представяне. 

На 15-ия Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ Кърджали 2022 също 11-годишната Цветелина Денева беше класирана на второ място и получи диплом, медал и чаша с рисунката си за спомен. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук