Малко над 37 млн. лв. ще струва ремонтът на Дунав мост

0

37 397 689 лв. без ДДС ще струва ремонтът на Дунав мост край Русе. Това става ясно от решението на Агенция „Пътна инфраструктура“, с което се определя победителят в търга за ремонт на българската част на съоръжението.  Това е ДЗЗД „Дунав мост“, с партньори „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД и „Пътинженеринг“ АД. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 730 календарни дни. Изискването на АПИ към бъдещия изпълнител е при стартиране на ремонтните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес трябва да е организиран така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Кандидатите за поръчката бяха три. Освен победителите, останалите двама участника бяха: ДЗЗД „Данубиус“ с оферта за 47 879 985 лева и „Парсек груп“ ЕООД с 21 897 999 лева. АПИ смята, че кандидатът  с най-ниската оферта не е доказал ниската цена и е отстранен от участие в процедурата.

В проектното решение се предвижда ремонт на конструкцията на настилката, както и изцяло подмяна на съществуващите предпазни огради с нови ограничителни системи по цялата дължина на обекта. Също така се предвижда поставянето на 2 нови двойни терминала от двете страни на пътя.

Що се отнася до железопътната част на моста, за релсите отговаря Национална компания „Железопътна инфраструктура“, която до сега не е обявявала публично планове за ремонт.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук