Мария Богомила представи дебютната си стихосбирка, получи поздравления от Камата

0
422

Над 200 гости събра в зала „Европа“ на Доходно здание представянето на дебютната стихосбирка „Слънцето в мен“ на Мария Иванова.

Специални поздравления авторката, избрала творческия псевдоним Мария Богомила, получи от най-популярния български футболист Христо Стоичков. По думите на авторката, набрала смелост да издаде творбите си след среща с Камата по време на турнето по повод представянето на биографичната му книга.

„Знам, какво можеш. Това го изпитах при представянето на моята книга в Русе. Големи поздравления за това, което правиш!“, каза в специално видеообръщение любимецът на поколения българи.

Присъстващите в залата бяха посрещани под звуците на класически произведения, изпълнени от младите пианистки Вероника Илиева и Цвета Атанасова, ученички на Евгени Желязков от Националното училище по изкуствата в Русе. Любимата русенска актриса Ралица Паскалева поздрави гостите на събитието от видеоекран и прочете „Мила на Господ Бог“, стихотворение, от което идва и псевдонима на авторката – Богомила. Публиката се наслади на две солови изпълнения на Мери-Ан Савова, която пристигна специално за спектакъла от Виена, а стиховете на Мария бяха представени от друга обичана актриса, също от Русе – Детелина Керин. „Love of my life“, „Пропадам в бездната на чаша вино“, „Проекция“, „Надежда“ бяха само част от представените за пръв път пред русенска публика стихове.