Мария Габриел кандидатът на ГЕРБ за премиер?

0
Мария Габриел бе избрана за първи вицепрезидент

Еврокомисарят Мария Габриел ще е кандидатът за министър-председател, който утре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще представи пред останалите партии в парламента.

Това съобщава „24 часа“ позовавайки се на високопоставени източници от партийната централа.

Мария Иванова Габриел (по баща Неделчева) е родена на 20 май 1979 г. в с. Хаджидимово. Има бакалавърска степен по „Българска и френска филология“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. През 2003 г. завършва магистратура по „Сравнителна политика и международни отношения“ в Докторската академия по политически науки в Бордо.

Депутат е в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2009 до 2017 г., зам.-председател на ЕНП Жени (от 2012 г.) и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата (от 2014 г.).

От 7 юли 2017 до 1 декември 2019 година е еврокомисар за цифровата икономика и общество в ръководената от Жан Клод Юнкер комисия. В момента е еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията с председател Урсула фон дер Лайен.

До момента „Продължаваме промяната – Демократична България“ не е давала знак, че е склонна да отстъпи от позицията си да не подкрепя правителство с участието или мандата на ГЕРБ.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук