Мартен пак на протест срещу ТИР-опашките

0

Пореден протест срещу организацията на движение в подходите към ГКПП „Дунав мост“, водеща до образуване ва огромни опашки от тирове, които пречат на местните и на русенци да стигнат и да се върнат от работните си места подготвят жителите на гр. Мартен.

Протестът ще бъде в сряда, 3 август, от 18 часа на Дунав мост. Кметът на града Димо Тонев е съпричастен с недоволството на съгражданите си и също ще се включи в протеста.

„Общинските съветници от Русе дадоха срок на държавните институции до 10 август да създадат организация за решаване на проблема с тировете, които се трупат край граничния пункт Дунав мост, но то сега държава няма“, припомни Тонев. Според него единственото решение за справяне с проблема може да се вземе на държавно ниво и то трябва да е заедно с Румъния.

Той изяви надежда обаче, че свикването на Национален координационен център за безопасно движение по пътищата би могъл да реши дългогодишната пътна драма на региона. В центъра работят заедно представители на Главна дирекция „Национална полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, дирекция „Национална система 112“, Агенция „Пътна инфраструктура“ към министъра на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук