Разкопават и центъра на Русе, възстановяват разкопаните при ВиК-проекта улици с пари от МРРБ

0

Отпуснатите от МРРБ близо 7,8 млн. лв. ще се използват за цялостно асфалтиране на улиците, по които ВиК е оправила само разкопаната траншея.

Това каза пред журналисти кметът на Русе Пенчо Милков и допълни, че Общината е кандидатствала за 17 млн.лв., но са й били отпуснати по-малко от половината. Средствата ще се изплащат от МРРБ след доказване на направен разход. Предстои регионалното министерство да поиска от общината да изпрати документи за проектната си готовност за ремонт на уличната мрежа, уточни градоначалникът. Тъй като парите са по-малко от поисканите, все още не е ясно кои улици ще бъдат ремонтирани с тях.

Трудностите ще стават все повече, тъй като ВиК-проекта навлиза в централната част на града, каза още Милков. Предстои да се разкопават улици като „Плиска“, „Доростол“, централната част. Той призна, че затварянето на бул. “Христо Ботев“ в едното платно действително създава големи неудобства за шофьорите, но там трябва да се изгради огромен колектор под булеварда, за да няма повече наводнения. Вариантът да се пусне движението двупосочно в свободното платно е бил отхвърлен, тъй като предстои в същото това платно да се разкопае и най-лявата лента. Така ще останат само две ленти, а отделно бул.“Христо Ботев“ ще трябва да бъде свързан напречно с бул. “Цар Освободител“, което също ще доведе до затваряне на района, каза още Милков.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук