Масови грешки в сертификатите за ваксиниране

0

Само в София има над 5000 сбъркани сертификата за ваксинация срещу COVID-19. Това заяви пред бТВ Пенка Георгиева, която е председател на пациентска организация.

„В момента в РЗИ е хаос, тъй като никой не иска да поеме отговорност“, заяви тя.

Георгиева обясни, че при нея са постъпили сигнали за хора, които не могат да си вземат сертификатите и един месец вече от „Пирогов“ ги препращат към РЗИ, където също не им помагат.

Преди ни от здравното министертство обещаха всички грешки да бъдат коригирани до 21 май. Според тях става дума предимно за неправилно изписани на латиница имена, както и грешки в ЕГН-та.

„В случаите, когато граждани, установят несъответствия в издадените сертификати (сгрешено име, дата на поставяне на ваксина, ЕГН, адрес или др.), трябва да подадат сигнал до временния имунизационен пункт, в който е поставена ваксината или до съответната регионална здравна инспекция, на територията, на която се намира пунктът. Сигналът е в свободен текст, съдържащ трите имена на лицето, данни за контакт, за поставените ваксини и описани подробно констатираните несъответствия. При необходимост към сигнала се прилагат копия на документи“, обясниха оттам.

Сигнали за сгрешени сертификати могат да се подават и на имейла на здравното министерство – mhcallcenter@mh.government.bg. В сигнала трябва да се приложи копие от документа и да се посочи вярното изписване на имената.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили