Масови протести срещу високите цени на горивата

0
505
Масови протести срещу високите цени на горивата

Масови протести срещу високите цени на горивата блокираха основни пътища в цялата страна.

Със скандирания „мафия“, протестиращи блокираха центъра на София в т.н. „триъгълник на властта“.

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първоначалния маршрут и със скорост 4-5 км в час буквално блокира централната част.

В Бургас протестът се насочи към подстъпа на автомагистрала „Тракия”. Стотици автомобили се движат с надпис „Протест” и включени клаксони.

Стотици шуменци се събраха пред зала „Арена“ в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица „Марица“ и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки преминаването на автомобилите.

Блокада имаше и на пътя Варна – Русе. Затвориха го недоволни жители на Разград.

Протестът в Благоевград прерасна в гражданско неподчинение. Протестиращи от целия регион затвориха с жива верига както главния, така и стария обходен път през Благоевград. Движението при граничен пункт „Кулата-Промахон“ също беше спряно.

ЖП транспортът в Благоевград също е блокиран. Протестиращи са легнали на релсите. От областната дирекция на МВР съобщиха, че ще бъдат проведени операции по възстановяване на обществения ред, като ще използват всякакви мерки, за да освободят движението.