Медици са уволнени след като родилка се разкарва с часове в търсене на болница

0
Pixabay

Лекари от болницата „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора са уволнени заради скандалния случай с родилка, която обикаля часове наред между Ямбол, Стара Загора и Бургас в опит да намери болница, в която да роди. Случаят бе разказан от бТВ.

Според близки на на 10 декември те обикаляли стотици километри, след като им отказват прием последователно в три болници – една в Ямбол и две в Стара Загора. В крайна сметка жената ражда здраво бебе в Бургас след няколко часа обикаляне. Трите лечебници отказват да приемат жената с различни аргументи – че нямат лекари, че трябва да изчака до сутринта.

Университетската болница в Стара Загора е разпоредила проверка по случая. Тя показва, че гинеколог и акушерка са направили преглед и не са установили родилна дейност. Обяснили на родилката, че не се налага спешен прием. Предложили й да постъпи, след като приключи друго раждане. Тя отказала, твърдят от болницата.

Въпреки това медиците са освободени поради неизпълнение на служебните задължения, казват от лечебното заведение. Болницата в Ямбол, откъдето първоначално е върната жената не е уведомила никого, че спира дейността на АГ-отделението си. Оттам родилката е насочена към Стара Загора без никакви документи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили