Менте-майстори измамиха възрастно семейство

0

Менте-майстори измамили възрастно семейство под предлог за извършване на ремонтни дейности в дома им, съобщиха от полицията в Силистра.

Двама непознати мъже, придвижващи се с лек автомобил, посетили хората в главинишкото село Стефан Караджа и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане. След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми. В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани. Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лв. Около обяд, щом получили парите, „майсторите“ се качили на автомобила си и изчезнали.

 

Два часа по-късно в РУ-Тутракан бил получен сигнал за измамата и започнало разследване. Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия. Към момента са събрани данни, идентифициращи лекия автомобил, а работата по установяване на лицата продължава.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на непознати, предлагащи различни услуги, и да не ги допускат в имотите си. За да не бъдат измамени е препоръчително да се обръщат към фирми, лицензирани за извършване на строителни и ремонтни дейности.  При съмнение за измама или друга нередност да сигнализират органите на реда, както и другите компетентни институции, имащи отговорности към защитата на правата на потребителите.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук