Иновативни методи на преподаване в детските градини и училища представиха в Русе

0

Иновативни методи на преподаване в детските градини и училища бяха представени на среща на образователната общност в Русе.

Преподаватели в различни детски градини и училища споделиха своя опит, свързан с използването на нови образователни решения и на облачните технологии. Те разкриха как ученето чрез игра помага на възпитаниците им да развият своите способности и емпатия и да работят заедно за по-добри резултати. Присъстващите имаха възможност да видят демонстрация на модерните методи на обучение. Във фоайето на Доходното здание бе представена работата с роботи в детската градина, роботика с Microbit в училище и LEGO роботика, а най-малките показаха как развиват ключови умения за бъдещето, докато се забавляват с LEGO конструктори. Представен беше и  нов световнопризнат модел на преподаване – Моделът 1:1, популярен в цял свят иновативен начин за поднасяне на учебното съдържание. Три русенски училища ще обучават своите възпитаници по този модел от новата учебна година.

Община Русе е първата община в България, която изцяло внедрява  новите образователни решения, свързани с развитие на емоционалната интелигентност във всички детски градини на територията си. Общината си поставя високи изисквания за развитие на образователните институции в партньорство с всички заинтересовани страни.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук