Затварят за месец ул. „Басарбовска“, променя се и обществения транспорт

0

От 13.6.2022 г. до 15.7.2022 г. включително ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства ул. „Басарбовска“ в кв. „Средна кула“, съобщават от общинската администрация в Русе. Улицата, която е и част от Републикански път II-501 Русе-Иваново-Бяла, ще бъде затворена в участъка от „Стрелбище“ до бензиностанция „Астра“. Причината е изпълнението на обект: „Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе, Етап I – Реконструкция на канализационни и прилежащи водопроводи“.

Движението на МПС ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:

В посока от гр. Русе към кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ и с. Басарбово: по бул. „Христо Ботев“ (път I-2 Русе-Разград), разклона при м-н „Джъмбо“ по пътя от „Джъмбо“ към кв. Средна кула и кв. „Долапите“ и по път III-501 към с. Басарбово;

В обратна посока от с. Басарбово и кварталите „Средна кула“ и „Долапите“ ще се ползва същия маршрут;

Автобусна линия №15 от градската транспортна схема ще се движи от кв. „Средна кула“ през кв. „Долапите“ по бул. „България“ към пътен възел „Охлюва“ и обратно по същия маршрут;

Междуселищна линия Русе-Басарбово от пътен възел „Охлюва“ по бул. „България“ до бул. „Христо Ботев“ (път I-2 Русе-Разград), разклона при м-н „Джъмбо“ по пътя от „Джъмбо“ към кв. „Средна кула“ и кв. „Долапите“ и по път III-501 към с. Басарбово. В обратна посока от пътен възел „Охлюва“ линията ще се движи по ул. „Николаевска“ и от там по маршрута си.

От Община Русе призовават водачите на МПС да спазват стриктно временната организация на движение и поставените пътни знаци и табели в горепосочения период.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук