Ментета за 150 000 лв. задържаха в Русе

0
1075
Ментета за 150 000 лв.

Ментета за 150 000 лв. задържаха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе.

Стоките, носещи различни търговски марки, били открити в офиси на куриерски фирми. В единия случай, в офис на куриерска фирма на бул. „Липник“ в Русе, изпращач бил 46-годишен русенец. Полицаите установили 18 кашона, в които е имало дрехи, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. Те са били адресирани към клиенти от Европейския съюз. 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на служителите на икономическа полиция. Преди около месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива стоки, за което тогава е било образувано досъдебно производство.

В хода на провежданата акция вчера служителите на икономическа полиция са установили още един подобен случай. При проверка в офис на фирма за куриерски услуги, намираща се в централната част на град Русе, са заловили две лица от с. Смирненски – мъж на 33 години и младеж на 16 г., в момент на подготвяне за изпращане в други страни от ЕС голямо количество стоки, също обект на изключителното право на известни търговски марки. За тези артикули и въпросните марки отново не е установено наличието на съгласие на правопритежателите. При последвало претърсване и изземване, в имоти на територията на община Ветово, стопанисвани и обитавани от 33-годишния мъж, са установени още стоки с логото на известни търговски марки. Общото количество е около 200 килограма – дрехи, обувки и други.

В случаите е засечено нерегламентираното ползване на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на причинените вреди. Работата по досъдебните производства продължава, под наблюдението на Русенска районна прокуратура.