Нормализира се обстановката в Силистренско

Метеоролози вещаят рекордно мразовит декември

Автор:
4 дек. , 2017  

Тазгодишният декември се очаква да бъде най-мразовитият през последните 7 години, предупреждават световни метеоролози. Очаква се необичайно студена първа половина на месеца, преди температурите да се повишат до обичайните за месеца нива.

„Този декември се очаква екстремна, дори опасна зима. Сняг ще вали в източната част на Европа, ще има поледици, това ще обхване и Централна Европа и може би Великобритания“, твърди анализаторът Джо Даело, който е ръководител на метеорологическия институт „Ведербал аналитикс“. Според експертите най-студено през първата половина на декември ще бъде в Норвегия и в цяла Югоизточна Европа. „Студът ще дойде от Исландия и северната част на Русия, а арктическите ветрове ще го разпространят из целия континент“, добавя метеорологът Тейлър Рос от американската компания „Акуведър“.

Новата тенденция се забелязва в Германия, където температурите вече пада под нулата, докато в други години са били 3-4 градуса през този период на декември. Минусови температури се очакват и в Чехия.Comments are closed.