МГ „Баба Тонка“ изпрати един от най-успешните си випуски

0

Един от най-успешните випуски в 157-годишната си история изпрати русенската МГ „Баба Тонка.

Сред 127-те зрелостници он Випуск 2021 има петима лауреати от националните олимпиади по информатика, ИТ, лингвистика. Единадесет са отличените с плакети за високи заслуги в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, физиката и астрономията, роботиката, лингвистиката, английския език и спорта. 20 от 127-ната абитуриенти са с успех над 5,90. 79 са учениците, които завършват средното си образование с отличен успех.

Държавните зрелостни изпити донесоха на Випуск 2021 среден успех 5,19 по български език и литература при среден за страната 4,14. Средният успех от II и III ДЗИ е 5,55 при среден за страната 4,87. 21 от оценките от ДЗИ са отличен 6,00. Те са от ДЗИ по математика, биология и здравно образование, английски език, физика, философски цикъл. 5,98 е най-високата оценка от ДЗИ по български език и литература. Средният успех от положените държавни зрелостни изпити е 5,37 а средният успех от дипломите – 5,54.

Труден е бил изборът на Първенеца на Випуск 2021. Много от зрелостниците заслужават това отличие не само заради постигнатите високи резултати в учебната си дейност, а и заради активното участие в национални и международни състезания и олимпиади. Виктор Кожухаров бе избран сред съучениците си заради високите си постижения в областта на математиката, информатиката и лингвистиката.