МГ „Баба Тонка“ отбеляза патронен празник №100

0

Патронен празник №100 отбеляза днес едно от най-старите и авторитетни училища в Русе – Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе.

На днешния ден през 1922 г. тогавашната Девическа гимназия „Княгиня Евдокия“ е била преименувана на „Баба Тонка“. Сред официалните гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев, зам.-областният управител Детелина Ачева, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Таня Тодорова, заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, председателят на училищното настоятелство доц. д-р Галина Иванова, както и председателят на обществения съвет към МГ Палма Тараланска.

Като емблематично не само за Русе, но и за България определи училището началникът на РУО.

„Носете гордо името на своя патрон и преодолявайте с лекота предизвикателствата“, пожела на учениците заместник областният управител.

„Щастлив съм, че мога да поздравя лично Вас и целия преподавателски колектив на гимназията не само за високите Ви педагогически постижения, но и за духовните пътеки, които чертаете за Вашите ученици“, пише в офиициалното поздравление на кмета на Русе Пенчо Милков.

В училището се обучават 684 ученици от 5 до 12 клас в общо 26 паралелки. Там функционира и изключително модерен STEM-център, а учениците от гимназията се класират редовно на редица престижни национални и международни състезания.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук