Министър Демерджиев: Обещах както борба с наркоразпространението, така и законност в действията на МВР и ще следя за това

0

От началото на годината са проведени над 2000 операции срещу разпространението на наркотици. Иззети са килограми наркотични вещества, образувани са близо 2500 досъдебни производства, близо 3000 са задържани – коментира министър Иван Демерджиев по повод на полицейската операция в нощен клуб в Пловдив.

По случая има две проверки, които са на много ранен етап. Разпоредил съм занимаващите се с такива практики да бъдат установени и съответно наказани, но това не може да става за сметка на правата на клиентите. Няма да  допусна да се засягат неоснователно права на граждани. Обещах както борба с наркоразпространението, така и законност в действията на МВР и ще следя за това“.

По повод тежкото пътнотранспортно произшествие в София, при което загинаха млади мъж и жена, вътрешният министър посочи: Отдавна взехме мерки по отношение на войната по пътищата. Това обаче, както и домашното насилие, са теми, по които МВР не може да се справи само. Обществото трябва да разбере, че всеки един от нас, сядайки зад волана, трябва да е изключително отговорен, а институциите да не прехвърлят отговорността едни на други. Стопаните на пътя да си зададат въпроса кой отговаря за светофарните уредби, за т.нар. „легнали полицаи“, кой трябва да обезпечи условията , за да може да се работи. Стараем се, но нека всички упреци не са насочени към нас.

Продължава да се обработва огромна по обем оперативна информация – уточни Демерджиев на въпрос за взрива в близост до автомобила на главния прокурор. Никоя версия не отпада, трябва да се разследват всички. Работим активно по този случай и ще направим всичко необходимо и възможно, включително с ресурса на анализаторите от Европол и на партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив.  Има конкретни данни, които сочат към определени лица.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук