МТСП се включи в инициативата „Посланик на толерантността“

0

Заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска се срещна с 15-годишния Йордан Йорданов, който е сред наградените участници в ученическия конкурс „Моето мнение има значение!“.

Състезанието е част от инициативата „Посланик на толерантността“. Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за поредна година беше сред институциите – домакини в инициативата, която се организира ежегодно от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ по повод Международния ден на ромите с цел да насърчи толерантността, равноправието и разбирателството в обществото.

Изключително важно е да предоставяме възможност на младите хора да се доближат до работата на институциите, да зададат своите въпроси и да споделят своите проблеми. Само чрез непосредствен диалог ние можем да ги чуем, да ги разберем и да сме полезни за тяхното последващо развитие“, заяви заместник-министър Клисурска.

Тя запозна Йордан Йорданов с дейността и функциите на МТСП и с политиките, насочени към децата и защитата на техните права. „Благосъстоянието на децата и младите хора е сред приоритетите в работата на министерството. С Плана за действие в изпълнение на Европейската гаранция за детето си поставяме за цел не само да намалим детската бедност в страната, но и да дадем възможност гласът на децата и младежите да бъде чут“, подчерта заместник-министър Надя Клисурска.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук