Министър Лорер: Държавата ще подкрепи индустриални зони с реални инвеститори

0

Държавата ще подкрепи индустриални зони с реални инвеститори. Това каза при откриването на конференция на тема „Иновации и растеж: Русе“ министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

„Едно от важните послания към бизнеса е, че предстоящите инвестиции в индустриалните зони ще бъдат не там, където държавата реши, а където операторът на зоната може да демонстрира реален инвеститорски интерес. Това ще бъде основният критерий, по който ще бъдат финансирани проекти“, каза Лорер.

По време на посещението си министър Лорер е обсъдил с кмета Пенчо Милков възможностите за разширение на индустриалната зона край града. По думите му, държавата поема изграждането на довеждащата инфраструктура до избрания терен, ако операторът може да се аргументира защо това е необходимо.

„Този, който оперира Русенската индустриална зона, ще трябва да покаже пред държавата, че наистина предприятия са заинтересовани да дойдат тук и тогава ние ще осигурим финансиране по Плана за възстановяване“, каза министърът. Той допълни, че

по Плана са заложени средства за изграждане на нови зони, както и за разширение на съществуващи.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили