Министър обеща подкрепа за зеления преход и зелените политики

0

Предстои да отворим за кандидатстване процедура за кръгова икономика с бюджет 180 млн. лв. за микро-, малки, средни и големи предприятия, каза още министърът на Green Week 2023

На форума Green Week 2023, министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева, заяви, че министерството активно насърчава зеления преход и изпълнява зелени политики в България.

Тя подчерта, че зеленият бизнес се стреми да оставя по-малък отпечатък върху околната среда и обществото, като постига конкурентоспособност чрез внедряване на оптимизирани и високотехнологични процеси. Министърът обяви, че предстои отварянето на процедура за кандидатстване за кръгова икономика с бюджет от 180 млн. лв. за микро-, малки, средни и големи предприятия.

Тя също сподели, че България има амбицията да бъде сред първите 20 държави в света с работеща водородна долина и че проектът за изграждането й е одобрен от Европейската комисия. Разработването на водородни технологии ще допринесе за енергийната сигурност, създаването на работни места и устойчива експортна индустрия, което се очаква да привлече инвестиции в страната.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук