Министърът на иновациите посрещна заместниците си в МИР

0
Източник: mig.government.bg

Проф. д-р Георги Ангелов и Мартин Гиков са назначени на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа със заповед на министър-председателя.

Днес министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева, посрещна двама нови заместници-министри – проф. д-р Георги Ангелов и Мартин Гиков в Министерството. Министърът изрази убеждението си, че с опита и експертизата на новите заместници ще се развиват и насърчават иновациите, високите технологии и инвестициите в България. Тя им пожела успех и обеща, че заедно ще работят за позициониране на страната като лидер в дълбоките иновации и повишаване на икономическата конкурентоспособност чрез комерсиализация на научни и изследователски решения и стартъп култура.

Проф. д-р Георги Ангелов е професор доктор в Техническия университет – София, със специализация в областта на микроелектрониката. Той е ръководител на катедрата по „Микроелектроника“ в университета и председател на УС на Клъстера по микроелектроника и индустриални електронни системи. Притежава богат опит в академичната сфера, като автор е на множество научни публикации и е участвал в международни и национални проекти.

проф. д-р Георги Ангелов
Източник: mig.government.bg

Мартин Гиков е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Фонда на фондовете. Той има богат опит в банковия сектор и е работил в големи международни компании. Притежава магистърска степен по бизнес администрация за висш мениджмънт и е завършил магистратура по „Счетоводен мениджмънт“. Той притежава сертификати и лицензи от различни институции като NASD, ACCA и Harvard Business School.

Мартин Гиков
Източник: mig.government.bg

Министърът Стойчева им пожела успех и изрази убеждението си, че заедно с целия екип на Министерството ще постигнат високи резултати и ще превърнат България във водеща дестинация за нови технологии и иновации.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук