Министър Стойчева: Ще превърнем България в дестинация с висока добавена стойност през човешкия капитал

0

Над 940 баварски компании с повече от 260 представителства и клонове развиват производствена и търговска дейност в България, каза още министърът на иновациите и растежа на среща с представители на баварския бизнес у нас

България и Бавария: Сътрудничество за висока добавена стойност

Министърът на иновациите и растежа, Милена Стойчева, подчерта важността на превръщането на България в дестинация с висока добавена стойност чрез човешки и интелектуален капитал. Над 940 баварски компании със свои представителства и клонове активно развиват производство и търговия в България. Стойчева отбеляза, че икономическите връзки между България и Бавария са здрави и в областта на инвестициите Бавария заема важно място.

От името на Министерството на иновациите и растежа бих искала да изразя нашата увереност, че България има икономически потенциал да се развива като алтернатива на доставките от трети страни. Също така да бъдем регионален лидер в областта на цифровите технологии, дълбоките технологии, иновациите в сфери като логистика, транспорт, в здравеопазването, креативните индустрии“, заяви министър Стойчева.

Търговията между двата региона достигна близо 12 млрд. евро през 2022 г., а германските инвестиции в България са около 4 млрд. евро. Стойчева подчерта и значимостта на българската предприемаческа екосистема и предлаганите възможности за иновационно сътрудничество между големи компании и стартъпи. Идеята за възстановяване на работата на Постоянната междуправителствена комисия „България-Бавария“ получи подкрепа от Германо-българската търговско индустриална камара.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук