МИР: До дни 14 млн. лв. влизат в Русенско по ПВУ

0

Предстои Министерството на иновациите и растежа да отвори за кандидатстване мярката по Плана за възстановяване и устойчивост за индустриални зони и паркове.

Това каза министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на среща с областния управител на Русе Анатоли Станев. По думите му, в подкрепа на бизнеса по него в областта ще влязат 14 млн. лв.

Следващата седмица МИР започва сключването на договорите с одобрените фирми за финансиране по процедурата „ИКТ решения и киберсигурност“ по линия на Плана. 53 компании от област Русе ще получат общо близо 1 млн. лв.

„Те са постигнали тавана на допустимото финансиране, което показва качеството на проектите им“, коментира Пулев. По другата процедура по ПВУ „Технологична модернизация“ вече са сключени всички договори. 49 фирми от областта ще получат над 13 млн. лв., с които ще се оборудват с нови машини, съоръжения, специализиран софтуер и др.

Министър Пулев припомни, че и по линия на новата зона Доброславци вече има много добра перспектива за привличане на големи производители, особено в аутомотив сектора, в който Русе е силен и има история като индустриален град. „Варна, Русе, Стара Загора са чудесни локации за развитие на визията ни за големи инвестиции в производството, според предимствата на всеки от регионите“, заключи Пулев.

Изпълнителният директор на Българската банка за развитие Иван Церовски, който същ присъства на срещата подчерта, че и за фирми от Русе са валидни линиите за подкрепа от ББР чрез оборотни средства и мостово финансиране. Той призова микро-, малки и средни предприятия да кандидатстват, като добави, че банката има и продукти за подкрепа на земеделски производители, за закупуване на машини и оборудване, за „зелени проекти“ и др. В подкрепа на визията и политиките на МИР за развитието на модерни икономически зони в България ББР готви и продукт за допълващо финансиране отвъд бюджета на процедурата по ПВУ, стана ясно още от думите на изпълнителния директор на банката.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук