„МИСИЯ ГРАДЕЖ“ кани на „Приключения в Русенско“ 

0

Сдружение „МИСИЯ ГРАДЕЖ“ обявява своята нова мисия „Приключения в Русенско“. За тази цел сдружението инициира провеждането на походи до различни забележителности в околността. 

За първа точка в поредицата е избран Голям Нисовски манастир – величествено място, сгушено в прегръдката на Природен парк „Русенски Лом“. Усещането при гледката от утробата на църквата е впечатляващо. Човешкото око остава ненаситно за необятния простор, а духът се въздига само при мисълта, че са извървяни стъпките на исихастите. 

Маршрутът е равен и дълъг около 5 км в посока. Самата пътека е магнетична, заради причудливите скали, които я заобикалят, а така също заради пъстроцветното разнообразие от животински и растителни видове, стопани на Природния парк, които могат да бъдат забелязани на място. Река Малки Лом се вие по целия маршрут. Пътеката предразполага да се наслаждаваш дълго на гледките, а при изнемога да присядаш за отмора и уединение на ума и сърцето. Манастирът в скалите изглежда непревземаем, но всъщност изкачването е възможно по стръмна скалиста пътека и стоманено въже за опора. 

Уверете се сами в думите ни, че всяка крачка и въздишка си заслужава преживяването. Още повече в добра компания. 

Походът ще се проведе на 1 октомври 2022 г., сборният пункт е при паркинга на Природозащитен комплекс „Ломовете“, с. Нисово в 09:45 часа. 

С групата ще бъдат и партньорите от Див Свят (https://www.facebook.com/divsvqt/) – любители фотографи, чиято страст е дивото животинско царство на страната ни. В своята практика са станали свидетели на изключително вдъхновяващи сцени при срещите с животните, за които ще ни разкажат. Николай и Деян, макар и млади на възраст, са опитни планинари и почти не пропускат уикенд без преход.  

Линк към събитието във Фейсбук за повече подробности: https://fb.me/e/5OLH4kMEY  

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук