Митрополит Наум: Ваксинирайте се, в храма само с маски!

0
Международен форум

Апел към миряните да се ваксинират срещу COVID 19 отправи НВПр Русенският митрополит Наум.

С чувство на архипастирски дълг и загриженост сме длъжни да поясним, че всеки православен християнин, клирик или мирянин, е дарен от Бога със свободната си воля да избере, дали да се ваксинира или не, съзнавайки обаче своята отговорност за опазване здравето на себе си и околните, пише митрополитът в обръщението, което е публикувано на сайта на Русенската митрополия.

„Всякакви внушения, пораждащи страх в хората и вменяващи им чувство за греховност и вероотстъпничество при евентуална ваксинация, са напълно несъстоятелни, манипулативни и лишени от здрав разум“, пише още митрополит Наум. Той допълва, че желаещите да се ваксинират следва да се допитат преди всичко до своите лични лекари и компетентните медицински служби, дали да сторят това, а да не се доверяват на други странични източници.

Той припомня, че посещението в храмовете и светите обители на лица в болестно състояние, прикриващи или пренебрегващи умишлено подобни клинични симптоми, е абсолютно недопустимо и безотговорно, защото по такъв начин те застрашават здравето и живота на свещенослужителите и на останалите богомолци.

„Носенето на предпазни маски и дезинфекционни средства в храмовете и манастирите и спазването на дистанция е задължително!

Божието благословение и закрила да бъдат над всички нас, амин!“, завършва посланието си митрополит Наум.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили