Недостиг на ваксини спъва имунизацията при личните лекари

0

Забавяне в доставките на ваксини в малките населени места. За това алармират личните лекари по селата, където са и най-уязвимите групи. На много места препаратите не достигат и няма как да се стигне до т.нар. масова имунизация.

Д-р Добринка Радоева, която практикува в русенското село Ценово, обслужва общо три села. Има над 2400 пациенти. За имунизация при нея са се записали над 100 души. Ваксини обаче няма.

„Днес се обаждах в РЗИ, и са спрели да дават. Преди това на колегите са дали колкото са поискали. Налични са много малко ваксини, но казаха, че през март ще има достатъчно. Ако отида утре, ще ми дадат само 2 флакона за 12 човека“, казва тя.

Тодор Борисов е на 79 години. Казва, че вече иска да се ваксинира, но не знае кога ще му дойде редът.

„Искам да съм защитен, не се страхувам от отрицателните неща, които говорят по телевизията. Мисля, че трябва да се доверим на науката“, твърди той.

А някои изобщо не са разбрали, че масовата ваксинация вече е започнала. Весела Асенова, която е магазинерка в с. Баниска, казва, че ще изчака преди да се имунизира.

„Нямаме нищо против ваксините. Но ще изчакаме още малко. По принцип никой не ни е питал, предполагам, че в началото по-важните хора ще ваксинират. Ако ни попитат… може по-нататък“, твърди тя.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили