МК СДС недоволни от изборния резултат, застават зад Диана Иванова на балотажа

0
334
МК

Недоволство от резултата, който МК „Съюз на демократичните сили“ (СДС, ДБГ, ССД, БНД и „Движение 21“) постигна на изборите в Русе изрази представляващият коалицията Станимир Станчев. По думите му, очакванията за подкрепа на кандидата за кмет на коалицията Елеонора Николова са били значително по-големи. Станчев каза още, че е притеснен от големия брой недействителни бюлетини за общински съветници. Той допълни, че в „автентичната десница не са ни разделяли правила или идеология, а винаги и само са ни разделяли личности“. Според него това не е водене на политика.

МК „Съюз на демократичните сили“ (СДС, ДБГ, ССД, БНД и „Движение 21“) ще подкрепи на балотажа на 3 ноември /неделя/ кандидата за кмет, издигнат от ГЕРБ, Диана Иванова, каза още Станимир Станчев. Предстои подписване на политическо споразумение.

„Аз не искам, образно казано, да има петолъчка на Общината. СДС е първата партия, която докара демокрацията, длъжни сме пред историята да отстояваме европейския път на града“, заяви Станимир Станчев. По думите му, на града, от който е тръгнала демокрацията, не му подхожда да бъде върнат в червените сенки.

Даниела Везиева – координатор на Движение България на гражданите допълни, че преди неделя е добре да помислим какво ще постигнем, ако за пореден път се поддадем

на емоции, а да избираме с разума, с волята си, защото управлението е

процес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!