Млад футболист от „Етър“ спечели стипендия от 36 000 паунда

0
88
36 000 паунда

Младият футболист на „Етър“ (Велико Търново) Христо Кьомеров спечели пълна стипендия в размер на 36 000 паунда от английското училище „Брук Хаус Колидж“. Десетокласникът  на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ заминава за Острова с надеждата да сбъдне мечтата си – да стане играч на „Манчестър Сити“.

Спечелването на стипендията никак не било лесно. Христо трябвало да се яви на изпит по математика и английски език. Едва след това трябвало да демонстрира качествата си на зеления килим. Успял да се пребори с конкуренция от 35 души и единствен получил пълната сума за обучението си.

„Колежът се намира близо до Лестър в Маркет Харбъро. В деня на интервюто питат къде тренираш, за кой отбор си играл и на какъв пост, ако заминеш в Англия какво ще ти липсва и др. Много от техните деца сега играя в по-големи отбори като „Лестър“, разказа той.

През септември Христо ще лети за Лестър, а от там ще се премести в малкото градче Маркет Харбъро, където е ситуирано училището „Брук Хаус Колидж“. В него се набляга сериозно на ученето, но и на спорта. Колежът разполага със собствена футболна академия, която подбира най-качествените футболисти от цял свят.

Христо е решил да покаже всичко, което е научил в „Етър“. Обещава да се стреми да става все по-добър и да постигне мечтата си. А именно да стане футболист на любимия „Манчестър Сити“. Сега се наслаждава на Световното първенство, следи мачовете на испанците, за които е убеден, че ще вдигнат трофея в Русия.