Млад предприемач оглави УС на футболния „Дунав“

0
Португалец и юноша на „Дунав“ подписаха

Млад русенски предприемач оглавява Управителния съвет на ФК „Дунав“ Русе, съобщиха от футболния клуб.

Това е Мартин Райков, управител на местен автомобилен сервиз. 29-годишният Райков ще бъде начело на клуба до провеждането на Общото събрание, което е насрочено за 7 май 2021 г.

Административен директор остава Свилен Стефанов, който е с образование футболен мениджмънт от Ливърпул, Англия.

Досегашният изпълнителен директор Мартин Цирков вече няма да заема този пост и ще остане член на УС, като ще се съсредоточи изцяло в спортното развитие на клуба.

Към управлението на клуба се присъединява и капитанът на „Драконите“ Диян Димов, чийто футболен опит и контакти ще бъдат безценни в спортното развитие на „Дунав“.

Към екипа на ръководството на „Дунав“ се присъединява и Венелин Иванов, който е завършил Виенски икономически университет със специалност международна бизнес администрация и логистика. Той ще отговаря за развитието на клуба като бранд, продажбата на артикули и цялостната търговска политика на „Дунав“, отношения с доставчици и други.

Друго попълнение е Виктор Войнов, който ще помага в политиката за привличане на спортни кадри, както и ще подпомага ръководството във взимане на решения от спортно-технически характер.