Младежки национал на САЩ подсилва Дунав?

0
445

Младежкият национал на САЩ Ленард Малоуни започва подготовка с Дунав Русе, съобщава авторитетното издание германско издание Kicker.

20-годишният защитник, който е собственост на елитния германски Унион Берлин, е пристигнал снощи в България. Той ще направи няколко тренировки, след което старши треньорът Людмил Киров ще прецени дали да го привлече под наем до края на. Официално потвърждение на информацията то футболния клуб до момента няма.

„Кикер“ съобщава, че Унион няма втори отбор и иска да прати някъде централния бранител за игрова практика. Причината за слабата форма на Молоуни е, че той не е ритал доста време заради контузия.

20-годишният централен защитник не бил одобрен на пробите в тима от Регионалната лига РВ Есен и третодивизионния Мепен. Очаквало се Малоуни да премине в отбор от Щатите, но в крайна сметка се стигнало до отдаването му под наем в Русе, като заплатата му ще се плаща от „Унион“. Договорът на защитника с берлинчани е до лятото на 2021 година.

Малоуни е играл 45 минути в последната контрола на Унион срещу Санкт Паули. Той има и един мач с националния отбор на Щатите до 20 години.