В деня на любовта: Млади музиканти разкриха пред пациентите на „Медика“ вълшебния свят на музиката

0
В Деня на любовта

Млади музиканти от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе разкриха пред пациентите на ДКЦ-2 и УМБАЛ-„Медика“ вълшебния свят на музиката.

В продължение на час, с изпълненията си, те напомняха на минаващите пациенти за радостта от живота. Разположени на импровизирана сцена във фоайето на ДКЦ-2, децата със своите китари, флейти и цигулки изпълняваха класически любовни произведения. Разбира се, не липсваха танцови и вокални изпълнения. Обедното матине даде шанс на задълбочените в своите проблеми пациенти да се усмихнат и със сигурност да се замислят за хората до тях, за тези които ги подкрепят и обичат.

Поводът бе празникът на любовта, който се отбелязва днес на деня на Свети Валентин. В България той се отбелязва сравнително отскоро, но магичната му сила бързо завладява всички. Любовта и музиката традиционно се сливат в днешния ден.

Музикалното бягство от реалността бе реализирано благодарение на ръководството на Лечебни заведения „Медика“ и чрез любезното съдействие на г-жа Мария Дуканова – директор на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

Бъди свободен