„Младост“ събира над 250 атлети на Градския стадион в Русе

0
214
Над 250 атлети от 50 клуба

Над 250 атлети от 50 клуба от страната за заявили участие в тазгодишното издание на Международният турнир по лека атлетика „Младост“, съобщиха организаторите от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и Община Русе.

Освен тях в престижната надпревара, която ще започне утре, 11 май от 15 ч. на Градския стадион в Русе ще се включат и представителните отбори на Румъния, Сърбия, Турция, Унгария и Молдова. Състезателите ще мерят сили в 20 дисциплини. Проявата дава възможност за покриване на нормативи за участие в Европейски младежки олимпийски фестивал в Баку, Азербайджан и Балкански шампионат за юноши и девойки под 18 години в Кралево, Сърбия.

Официалното откриване на турнира ще бъде в 17:15 часа с мини щафета на най-младите лекоатлети от детските градини на град Русе. Гости на турнира ще бъдат олимпийският шампион Христо Марков, изпълнителният директор на Българска федерация лека атлетика – Диян Драшков, както и Пламен Кръстев – член на изпълнителното бюро на Българския Олимпийски комитет. Турнирът се провежда за седма поредна година и се е утвърдил като един от най-престижните в Европа за юноши и девойки до 18 години.