Русенка спечели робот-прахосмукачка с касова бележка за 1,79 лв.

0
250
Русенка спечели робот-прахосмукачка

Русенка спечели робот-прахосмукачка от лотарията на НАП с касова бележка за 1,79 лв, съобщиха от приходното ведомство.

Пенсионираната учителка от професионалната гимназия по електротехника направила малка покупка в магазин за хранителни стоки, но за наградата е важна не стойността във фискалните бонове, а редовното им изискване от продавачите и ежеседмичното им регистриране за лотарията. За инж. Нецова това не са трудности, защото 25 години е преподавала електротехника и електроника и се справя с компютри и смартфони, а и както сама се шегува –  винаги може да се консултира с 4-годишния си внук, който вече е виртуоз на съвременните апаратури…

Това е втората русенка, която през тази година печели награда от лотарията на НАП. Първата беше Галя Енчева, която през февруари спечели модерен телефон с 2 камери, голяма памет, ирисово разпознаване и много други опции.

Русенци продължават да са сред най-активните участници в лотарията и към момента с регистрирани средно на човек 242 бр. касови бележки са на 3-то място в страната в усилена конкуренция със съседните ни региони  Разград и Добрич. Досега участниците от Русенска област са 3218, които общо са регистрирали 387 719 бр. фискални бонове от касови апарати и ПОС-терминали за общата сума от 4 409 446 лв.

От НАП припомнят, че в данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП. Лотарията ще продължи до 9 декември 2019 г., когато ще се тегли жребий за голямата награда от 50 000 лв. В него ще се зачитат всички регистрирани през годината бележки, а за регистрираните през всяка една седмица ще се раздават награди до 1000 лв., като за месечните награди сумата достига 2000 лв. Участието става по 3 начина – чрез сайта www.kasovbon.bg, чрез информационния телефон на НАП с номер 0700 18 700 и чрез мобилното приложение  NRA Mobile – за Android I iOS.