Спират процедурата по отнемане лиценза на „Дунарит“

0
Някой създава напрежение в „Дунарит“

Процедурата по отнемане лиценза на „Дунарит“ ще бъде спряна. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който дойде на място за да се срещне с работниците от предприятието.

По зумите му, решението е съгласувано и с премиера Борисов. До голяма степен вземането на решението е било облекчено и от подадената оставка от борда на директорите. Този морален акт от тяхна страна ще помогне да не се продължи процедурата по прекратяване на лицензия, каза икономическият министър.

„Цялото правителство, премиерът Борисов и аз, като министър на икономиката заставаме зад работниците в „Дунарит“.  Осъзнаваме, че предприятието е изключително   важно за икономика и за военно-промишления комплекс, то е незаобиколим фактор. Държавата ще направи всичко възможно „Дунарит“ да работи и то ще продължи да работи“, каза още министър. Караниколов

„Ще направим всичко възможно общото събрание на акционерите да бъде свикано в най-кратък срок и да бъде избран нов борд на директорите“, каза още министърът. Дотогава, кавато е законовата постановка, предприятието ще бъде ръководено от досегашните управители. Министър Караниколов каза още, че с премиера Бойко Борисов са обсъдили създаването на съвет по отбранителна индустрия към Министерството на икономиката. В него ще членуват всички компании от отбранителната индустрия, новата структура ще заседава един път месечно, за да се поставят и решават проблемите на този бранш

„Работниците и обществеността в Русе трябва да са сигурни, че „Дунарит“ ще работи“,  заклюючи икономическиян министър преди срещата си с работниците от предприятието.