Много русенци се включиха в благотворителен маратон на Каритас

0
202
Много русенци се включиха

Много русенци се включиха в благотворителния маратон, който се проведе днес в Парка на младежта, съобщиха организаторите от Каритас-Русе.

Те изминаха заедно маршрут с дължина около един километър по алеите в Парка на младежта. По този начин всеки един от участващите показа своята подкрепа към хората, които изминават дълъг път в търсене на новия си дом.

Кампанията „Какво е дом?“, както и символичният маратон в Русе, е част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 Каритас организации от общо 11 европейски държави: Каритас България, Каритас Австрия, Каритас Бавария (Германия), Каритас Чехия, Каритас Холандия, Каритас Европа, Каритас Белгия, Каритас Италия, Каритас Португалия, Каритас Словакия, Каритас Словения и Каритас Швеция. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие и миграцията, както и за повишаване осведомеността по тези проблеми.

„Приемаме кампанията „Какво е дом?“ и като наша лична мисия. Всеки един човек заслужава да живее достойно и да открие своето място, където да се чувства приет и у дома си. Ще продължим да разрастваме инициативата, за да може да достигне до повече хора и заедно да се движим към промяна“, сподели Кремена Цанева, координатор на проекта от Каритас Русе.