Много слънце обещават синоптиците

0
1690

Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН. За съжаление обаче, точно за почивните дни есента ще ни напомни, че сме под нейна „власт“.

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще останат без съществена промяна, като максималните ще са между 20° и 25°, на места до 27 градуса.

Във вторник сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще бъде предимно слънчево и топло с максимални температури между 20° и 25 градуса.

В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, само на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. В четвъртък ще се задържи топло. Облачността ще се увеличи, но ще остане топло за сезона, с температури около и над 25 градуса.

В следобедните часове в петък над страната ще започне да нахлува по-влажен и студен въздушен фронт. Под негово влияне над доста места от страната е възможно да превали, а максималните температури ще се повишат чувствително и най-високите няма да надхвърлят 16-18 градуса. Още в неделя обаче облачността ще се разкъса и температурите ще започнат да се повишават.