Мобилната станция приключи измерванията в Русе за лятото, не отчете превишения

1

Мобилната автоматична станция на Изпълнителна агенция по околна среда приключи летните измервания на качеството на атмосферния въздух, в западните части на Русе.

Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите. От там допълват, че станцията, която бе разположена в двора на ОУ „Ангел Кънчев“, е извършила непрекъснати измервания от 1 до 13 юли, като през този период не са били отчетени превишения на нормите на следените атмосферни замърсители, в това число и на органичните съединения – бензен, толуен и ксилен.

Измерените нива на фини прахови частици 10 микрона са средно два пъти по-ниски в сравнение с концентрациите на същия показател, измерени за същия период в АИС „Възраждане“, разположена в централните части на града.

До края на настоящата година ще бъде проведено още едно измерване, представително за сезон есен, в същия район.

1 коментар

  1. Значи миризмата от горене на въглища и стърнища няма нищо общо с миризма на кабел, бакелит и химикали. Колко удобно да се ползва като параван горяща барджа. То досега толкова години все барджи горяха по Дунава. Гушкат си под масата едни парички и няма констатация за нарушения. Корупция и дебелоочие. Както се казваше в един филм:да го д.хат бедните!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук