Жителите на Мартен: ТИР-овете да спират на входа на Русе, готови са за гражданско неподчинение

0

Тежкотоварните автомобили да бъдат спирани на входа на Русе от пътя за София, както и на други точки от републиканската пътна мрежа.

Около това се обединиха жителите на гр. Мартен на общоградско събрание снощи. Останалите предложени варианти и детайли от тях не бяха посрещнати с одобрение, като присъстващи на срещата изложиха множество аргументи за възраженията си. Те настояха и да се предприемат действия за промяна в закона, която да даде възможност част от приходите от таксите за преминаване на Дунав мост да остават в общинския бюджет. Одобрение срещна идеята за обявяване на гражданско неподчинение като форма на протест срещу настоящата ситуация.

В срещата взеха участие зам.-кметовете на Община Русе Димитър Недев и Магдалина Илиева, експерти от местната администрация, кметовете на Мартен, Николово и Сандрово Димо Тонев, Златан Ванев и Георги Пенков. В залата присъстваха още председателят на Общински съвет-Русе Иво Пазарджиев, общински съветници и бившият областен управител Галин Григоров.

Зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева разясни на какъв етап е общинският проект за изграждане на буферен паркинг за над 700 камиона. Според нея, ако няма процедурни спънки, е възможно в началото на 2023 г. той да бъде финализиран. Очакванията са това да облекчи значително ситуацията с тежкотоварния трафик, като се предвижда генериране на постъпления в местния бюджет. Илиева призова присъстващите в залата да участват в извънредната сесия на Общинския съвет на 21 юли, четвъртък, на която ще се обсъждат представените пред тях три варианта за облекчаване на трафика, като ще се гласува и откриването на процедура за учредяване възмездно право на строеж за изграждане на буферен паркинг.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук